KundCASE

Solstickan Design ökar stödet till Stiftelsen Solstickan

Kan den lilla Solstickepojken bara sälja tändstickor? Nej, det trodde inte vi . Den välkända pojken kan bevisligen sälja grytlappar, brickor, förkläden, brandfiltar och brandsläckare. Vår kund Swedish Match Industries och deras varumärke Solstickan får därför fungera som ett exempel på hur Tradingbox kan hjälpa dig.

Solstickepojken har prytt Solstickans tändsticksaskar sedan 1936. För varje såld tändsticksask går en del av försäljningspriset till Stiftelsen Solstickans arbete till förmån för barn och äldre. Men tändsticksförsäljningen är inte vad den har varit och när en välkänd symbol är begränsad till en produkt når inte varumärket längre sin fulla potential.

Tradingbox fick möjlighet att med varsam hand utveckla produktsortimentet under namnet Solstickan Design. Det resulterade i en inredningskollektion bestående av moderna, praktiska, högkvalitativa och användbara produkter för hemmet. Ambitionen var att låta varumärket möta en ny publik för att kunna öka försäljningen och därmed stödet till Stiftelsen Solstickan. Såhär långt är sortimentet en framgång och produkterna har blivit väl mottagna efter lanseringen under Formex 2015. 

Se fler produkter och läs om Solstickan Design på www.solstickandesign.se